Virus / Spam / Mailware / Ransomware beveiliging

 

VIRUS / SPAM / MAILWARE / RANSOMWARE BEVEILIGING

Beveiliging (Antivirus) Software

Software | Hoaxes | Problemen oplossen | Oplossingen evalueren | Huidige waarschuwingen

Veranderende Eisen
Op een gegeven moment was een antivirusprogramma voldoende om uw computer te beschermen tegen de vervelende (en vaak destructieve) "bugs" die uw computer aangevallen hebben.

Vandaag worden virussen gemengd met veelzijdige en gelijktijdige dreigingen waardoor ze veel gevaarlijker worden, waardoor er ernstige gevolgen zijn voor uw persoonlijke privacy en voor uw financiën als u niet volledig beschermd bent.

Uw software en besturingssysteem kunnen ook toevoegen aan uw beveiligingslek. Upgrade of verwijder verouderde of niet-ondersteunde software. Installeer updates en service packs (het meest recente servicepack is vaak een voorwaarde voor beveiligingssoftware omdat het hen helpt om u veilig te houden).

U heeft een beveiligingssuite nodig
Uw computer moet beschermd worden door een huidige beveiligingssuite die antivirus-, anti-spyware-, keylogger- en screengrabber-beveiliging bevat, plus een effectieve geavanceerde tweerichtings firewall.

Multi- en gemengde bedreigingen kunnen elke bescherming overwinnen, tenzij de software is ontworpen om tegelijkertijd met hen te gaan.
Dit vereist een pak producten die samenwerken.
Symantec's lijst van de 11 meest voorkomende computerbeveiligingsgevaren.
Het is vaak moeilijk (of onmogelijk) om de schade door infecties te repareren, met name als u te maken heeft met een nieuw ras van bedreigingen genaamd ransomware.
Ransomware is een speciaal soort infectie die uw hele computer versleutelt en vervolgens voor losgeld houdt.
De encryptiesleutel kan worden vernietigd als u het herstel probeert zonder het losgeld te betalen.
Het losgeld betalen is geen garantie voor herstel. Je hebt te maken met dieven, niet eerlijke zakenlieden.
Anders dan preventie, is uw enige realistische alternatief om uw computer te wissen, alles opnieuw te installeren en uw gegevens te herstellen van een betrouwbare (en niet geïnfecteerde) huidige backup.
Malware kan onopgemerkt blijven, maar de risico's van uw privacy kunnen door informatie te stelen en uw computer vertragen.
Botnets zijn grote bedrijven. Zoekresultaten kunnen u leiden naar vooraf geselecteerde sites die de botnet-eigenaar betalen.
Malware loopt voortdurend en stal de middelen van uw computer weg van legitieme programma's, samen met uw privacy.
Terwijl herstel mogelijk is, detecteren niet alle beveiligingsproducten alle malware.
Microsoft's tips om uw computer te beschermen.
Het Microsoft Security Intelligence Report juli-december 2014 (PDF-3.18 MB) geeft een inzicht in de manier waarop malware en andere exploits worden ontwikkeld en gebruikt om computerbeveiliging in gevaar te brengen.
Het probleem van # 1 in computerbeveiliging oplossen: Een data-driven verdediging bespreekt de juiste beveiliging van computerbeveiliging met de bedreigingen die het grootste risico vormen voor de omgeving van een bedrijf.
Zorg ervoor dat uw bescherming altijd actueel is. U heeft geen excuus voor het uitvoeren van beveiligingssoftware. Veel verkopers bieden GRATIS versies van hun beveiligingssoftware voor persoonlijk gebruik.

Onthoud echter de tijd en het geld dat u in uw computer en software hebt geplaatst (let op uw gegevens). Het kan veel duurder zijn om te herstellen van een infectie dan om eenvoudigweg fatsoenlijke beveiligingssoftware te kopen.

Wat over de Mac?

De Mac heeft een reputatie om veilig te zijn zonder een antivirus, maar het is tijd om die mening te veranderen.

Apple-apparaten hebben de laatste jaren een populariteit gewekt. Volgens IDC vertegenwoordigt het bedrijf nu 13,5 procent van de wereldwijde smartphone-zendingen en 7,5 procent van de wereldwijde PC-zendingen. Deze toename van het gebruik is niet onopgemerkt door aanvallers. Een toenemend aantal bedreigingsactoren zijn begonnen met het ontwikkelen van malware die ontworpen is om apparaten die Mac OS X of IOS draaien, te infecteren. - Symantec
U moet beveiligings (antivirus) software op uw Mac uitvoeren.

Bescherming van malware is bijzonder zwak en we hebben nu bewijs dat Macs ransomware kunnen krijgen. Kies een effectief programma dat het systeem niet aanzienlijk vertraagt. Meer…

Wat over Linux?

Net zoals Macs zijn veel Linux-gebruikers onder de indruk dat ze geen antivirusbeveiliging nodig hebben. Nogmaals, het is tijd om die mening te veranderen.

We zijn goed in de 21e eeuw, maar het is verbazingwekkend hoe mensen nog steeds kunnen geloven dat Linux-besturingssystemen helemaal veilig zijn. Inderdaad, "Linux" en "security" zijn twee woorden die je zelden ziet. - Sophos
U moet beveiligings (antivirus) software uitvoeren op uw Linux computer.

AV-TEST.org test Linux-beveiligingssoftware nog niet voor thuisgebruikers (het heeft een veel hoger profiel in de serversoftware), maar die tijd komt eraan.

Je moet waakzaam zijn
Veel bedreigingen, inclusief ransomware, ontwikkelen zich snel en gebruiken kwetsbaarheden van nul dagen (zwakke punten in software die exploiteerbaar zijn, zelfs voordat ze worden ontdekt).

Beveiligingssoftware met virushandtekeningen kan u alleen beschermen tegen bekende bedreigingen. Nieuwere of geëvolueerde bedreigingen zijn moeilijker te detecteren, zodat de meeste beveiligingssoftware meer afhankelijk is van het detecteren van ongewone of kwaadaardige activiteiten (bedreigingsemulatie) om onbekende bedreigingen te voorkomen dat uw computer wordt besmet.

Voorbereiden voor de ramp

Wees voorbereid op een ramp voordat het gebeurt